Posted by Renata On torek, oktober 08, 2013
Zgodaj je, vem. Prezgodaj za misli o božiču. Ampak glede na to, da morajo žajfe 'zoreti' več tednov, preden so najboljše za uporabo, je čas ravno pravi.

Milo, izdelano po hladnem postopku, je mešanica različnih olj in lužnega kamna. Lug, v pravih količinah in pod pravimi pogoji sproži proces saponifikacije olj in pri tem porabi vso svojo energijo. To pomeni, da luga v končnem izdelku ni. Notri so samo olja in dodatki, ki jih sama določim. Učinek, pena, mehurčki, barva, vonj...vse to po mojih željah. A ni to fino? Poleg tega izdelava mila dopušča veliko kreativnosti, da ne omenjam, da so možnosti za vzorce, teksture, barve ipd. neomejeni.


Ko je milo enkrat v kalupu, se v roku enega do treh dni strdi ravno toliko, da ga lahko razrežem. Potem pa morajo kosi mila 'zoreti' še vsaj 4 tedne, da izhlapi vsa voda in da milo postane povsem trdo.

Zato je zdaj ravno pravi čas za otvoritev božičnega vzdušja :)

Milo Rudolf vsebuje zajeten seznam različnih olj: olivno, palmovo, kokosovo in ricinovo olje, olje palmovih pešk in meni ljubo karitejevo maslo. Odišavljeno je pa z omamno božično dišavo... cedrovina in sandalovina pa citrusi in vanilija. Pa barve so tudi kar prave :)


Renata :)


3 komentarji :

 1. Uau, kakšne barve! Prav lepa novoletna darilca bodo tale mila!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja Klara, letos sem z darilci bolj zgodnja. Mi bo decembra prihranjeno vsaj nekaj nakupovalne norije :)

   Izbriši
 2. Ooh, this is a really attractive Christmas soap! Wish I could smell it!

  OdgovoriIzbriši