Posted by Renata On sreda, januar 01, 2014
Prvega dne v novem letu je že skoraj konec. In s tem tudi izjemno napornega decembra :) Izdelala sem toliko miniaturnih tortic, kavnih obeskov in ostalih na videz užitnih obeskov in uhanov, da sem zdaj med prazniki potrebovala odklop in spremembo.

Fimo masa je fantastičen material, ki nudi neskončno (res neskončno) različnih načinov za oblikovanje in obdelavo. Meni najbolj pri srcu so sicer res realistične miniature, ampak vseeno si želim razširiti obzorje. Ravno zato sem se zdaj med prazniki za odklop od miniaturne hrane (že takšne v naravni velikosti je bilo preveč) lotila ustvarjanja zapestnic. Takšnih v enem kosu in v celoti iz fimo mase, torej brez kakih kupljenih osnov za zapestnice. 

Pa se mi zdi, da mi je kar dobro uspelo. No, dve od treh. Tiste neuspešne seveda nisem fotografirala hehe :)

Tale črnobel vzorec na valoviti zapestnici je nastal po naključju iz osnove za tisto neuspešno zapestnico, ki je nisem slikala :) Potem sem dodala rdečo na notranjo stran za kontrast in poživitev. In rezultat mi je tako všeč, da imam že v planu podobne zvite zapestnice z drugimi barvnimi kombinacijami.


Naredila sem tudi eno okroglo zapestnico v bolj natur barvah in črtah. Ta vzorec je pa bil načrtovan :) Se vidi, da imam rada zemeljske barve.


V delu je še nekaj zapestnic, čisto so me obsedle!


Renata :)4 komentarji :

 1. oo, krasno. vidim, da bo to leto zopet produktivno, kar se tvoje ustvarjalnosti tiče. Zapestnici sta super. eno tako valovito sem jaz iz das mase naredila.
  še naprej lepo ustvarjaj in nas razveseljuj s svojimi izdelki.
  lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Obe sta lepi, vendar pa mi je prva lepša.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. DB, lepa hvala in ja, se popolnoma strinjam :)

   Izbriši