Posted by Renata On ponedeljek, marec 28, 2016
Ste vedeli, da Fimo letos praznuje Abrahama? Ja res je, Staedlerjeva polimerna masa, ki jo uporabljam za večino svojih izdelkov, bo letos dopolnila polnih 50 let.

Fimo je bila prva polimerna masa, danes jih je v ponudbi veliko več. Kljub temu ostaja ena najbolj prepoznavnih, zato je to praznovanje res nekaj posebnega.

V čast tej lepi obletnici, Staedler organizira 'The Fimo 50 World Project'. En prav poseben projekt, ki sem se ga nameravala udeležiti od samega začetka in sem prav vesela, da mi je uspelo, čeprav spet lovim zadnje trenutke :)

Projekt je mednaroden, povezal bo cel svet, vse umetnike, ki ustvarjamo iz Fima. In kar je najpomembnejše - dobrodelen je! To je glavni razlog, da sem se odločila sodelovati. 

Za sodelovanje je bilo potrebno izdelati ploščico, veliko 10x10cm z motivom, ki ti je najbližji, ki predstavlja tebe, tvoje delo. Ko bodo v Nemčiji prejeli vse ploščice sodelujočih s celega sveta, bodo iz njih sestavili skulpturo, ki bo simbolizirala Zemljo. Prepričana sem, da bo ogromna. Ko bo projekt končan, bodo izdelke prodali na dražbi, izkupiček pa bo šel dobrodelnim organizacijam.


Včeraj sem končno dobila pravo idejo, ki sem jo čakala menda par mesecev. In ko je padla ideja, je padla tudi odločitev, da se ploščice takoj lotim. Popoldan sem se usedla za mizo, se je lotila, pozabila na uro in ob pol dveh ponoči ugotovila, da je čas za spanje. Resnično sem uživala, kar pa je tudi cel smisel in namen tega projekta. Tako da bolj zadovoljna skoraj ne bi mogla biti :)


Ideja sicer ni nič novega - ampak edino logično je bilo, da uresničim ravno to. Amazonijo. Kolekcija s tem motivom je bila moje prvo avtorsko delo in še vedno mi je najbolj pri srcu. Imitacija narave, v tem primeru drevo z ovijalkami, in miniature. To je tisto, kar Brlogarka je.


Ploščica je velika 10x10cm. Brez dvoma največji kos, ki sem ga kadarkoli izdelala :) Je bilo pa toliko lažje zame, ker sem se ploščico odločila nafilat z majhnimi motivi.


V deblo starega drevesa, ki je neštetokrat prepleten z ovijalkami, je vrezan srček, ki ga obrašča mah.


7 pikapolonic, velikih samo nekaj milimetrov, leze proti izrezane srčku, da preusmeri pogled na nanj in ga poudari.Kačji pastirci pa celotno sliko popestrijo, s svojimi barvami poživijo in dodajo gibanje.

S ploščico sem zadovoljna in predvsem navdušena, da sem uspela tak projekt izpeljati dobesedno čez noč. Zdaj jo moram pa samo še zapakirat, ji zaželet srečno pot in uspešno dražbo, ko pride čas zanjo, in jo odposlat organizatorjem :)

3 komentarji :

 1. Ob takšnem izdelku ostanem brez besed. Gledam in gledam in se sprašujem, kako ti uspe narediti milimeterske pikapolonice :). Ploščica je čudovita.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Martina hvala :) Ja tele pikepoke so pa res milimetrske hehe :)

   Izbriši
 2. Wau, ni drugega, samo WAU. Res enkratno :)

  OdgovoriIzbriši