Posted by Renata On ponedeljek, januar 20, 2014
Pretekli vikend je bil v znamenju torte. Peka in okraševanje torte ne vzame le enega popoldneva, mene običajno okupira vsaj za tri dni :) Ko bom velika in bolj organizirana (če to sploh pride z leti...tudi če, močno dvomim, da bo dobra organizacija v ustvarjanju kdaj moja vrlina :)) bom torto morda lahko spekla v krajšem času.

Zakaj tri dni? Ja eno popoldne za oblikovanje okraskov, črk, številk in ostalega okrasja, ki se mora posušiti. Eno popoldne za peko biskvita in večer za nadevanje. Torta je namreč najboljša naslednji dan, ko se okusi prepojijo, poleg tega se mora krema toliko strditi in cela torta toliko utrditi, da je pripravljena na okraševanje s tičino maso. In zadnji dan še nekaj ur okraševanja. Najprej premaz iz čokolade ali maslene kreme, ker tičina potrebuje podlago, potem pa tičina in vso okrasje. Pa so trije dnevi. Organizacija zna biti kar naporna, peka in okraševanje precej stresna, ampak ko dobiš feedback, da je bil slavljenec navdušen in vsi prisotni očarani nad okusom, je ves trud poplačan in stres pozabljen kot lanski sneg :)


Biskvit je čokoladen oz Nutellin, nadev pa enak kot pri torti - košara sadja, le da sem namesto Grancereale piškotov dala plast biskvita. Poleg tega sem originalen recept za kreme zmanjšala na eno tretjino, ker je polovica za takšno velikost torte kar malo preveč.


Tema tega tortnega vikenda so bile plumerije ali frangipani, kot se rožice v originalu imenujejo. Oblikovane so seveda iz tičine, vsaka iz petih posamičnih cvetnih listkov in pobarvane z jedilnimi barvami v prahu.


Da bi bile rožice kar se da razgibane, so se ene povsem razvetele, druge so se ravno začele odpirati :)


In še vsebina v sliki :) Simona hvala za tole fotko :)


Renata :)

9 komentarjev :

 1. Wow, what an amazing cake! The flowers are gorgeous and so realistic-looking. It looks like a lot of love and patience went into making this cake. Sounds yummy, too!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Thank you Jenny! You are right, a looot of love and patience :)

   Izbriši
 2. Prekrasna torta. Se vidi, da si prava oblikovalka. Črke si tudi sama naredila, al so izrezane?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti DB! Črke so izrezane z modelčki funky letters

   Izbriši
 3. prečudovita torta, krasno cvetje, super aranžirano in napisano!
  lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Renata v tej objavi sem se popolnoma našla :) tudi meni peka in krasitev tortic vzame najmanj 3 dni. in ja, res je stresno, toda navdušenje tistega, ki mu je torta namenjena, odtehta vse skrbi. Tvoja tortica pa je naravnost čudovita. :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Takšna torta ne le, da je prekrasna, je tudi izredno dragocena zaradi vsega dela, ki je vložen vanjo. Je pravo umetniško delo in vidi se, da je narejena z veliko potrpljenja in veselja.

  OdgovoriIzbriši
 6. Tele rožice so čist hude! Super, res!!

  OdgovoriIzbriši